جایگاه اخلاق در هوش مصنوعی

هوش مصنوعی

فهرست مطالب

جایگاه اخلاق در هوش مصنوعی

اخیرا با توجه به سرعت چشمگیر رشد هوش مصنوعی و کاربردهای آن در زمینه‌های متعدد، آیااین فناوری بر اخلاق اجتماعی تاثیرات نگران کننده ای بر روند زندگی بشر و اخلاق بشری خواهد گذاشت؟ فناوری اطلاعات دیجیتال دسترسی همه‌گیر به اطلاعات را در هر زمان و هر نقطه‌ای آسان کرده است. تأثیر فناوری اطلاعات دیجیتال مانند تحولات فناوری در گذشته بسیار فراگیر است؛ به‌ طوری‌ که انسان نه‌تنها خود را با آن تطبیق می‌دهد؛ بلکه رفتار خود را هم منطبق با آن تغییر می‌دهد.

رشد فوق العاده شگفت انگیز هوش مصنوعی

هوش مصنوعی در حال تغییر است و با خودکارسازی فرایند تصمیم‌گیری، نویدبخش نتایج باکیفیت‌تر و بهبود بازدهی است. موفقیت‌های سیستم‌های بازی هوش مصنوعی در شکست قهرمان شطرنج گری کاسپاروف و قهرمانGo، کی جای، ابعاد کیفی هوش مصنوعی و برتری آن بر انسان در محاسباتی مثل تأثیر تصمیم‌گیری لحظه‌ای بر حرکت‌های احتمالی آینده را ثابت می‌کنند. متأسفانه هوش مصنوعی در فرایند تصمیم‌گیری، شفافیت، قابلیت توصیف، قابلیت پیش‌گویی، قابلیت آموزش، قابلیت محاسبه‌ی حرکت انسانی را حذف کرده و ابهام را جایگزین آن‌ها می‌کند. منطق حرکت نه‌تنها برای بازیکنان، بلکه برای خالق برنامه هم مجهول است. در چنین شرایطی، وقتی هوش مصنوعی شروع به تصمیم‌گیری می‌کند، دیگر اثری از شفافیت و قابلیت پیش‌گویی دیده نمی‌شود.

سلیقه محوری و هوش مصنوعی

حالا فرض کنید کودکی از والدین خود برای تماشای فیلم با دوستانش اجازه بخواهد و والدین موافقت می‌کنند، یک هفته بعد، کودک دیگر همان درخواست را می‌کند؛ اما این‌بار والدین رد می‌کنند. این داستان ساده، مسئله‌ی نابرابری و سلیقه‌محوری را مطرح می‌کند. برای اجتناب از اتهام سلیقه‌محوری، والدین به کودک خود توضیح می‌دهند که قبل از دریافت پول‌توجیبی باید تکالیف خود را انجام دهد. در صورتی‌ که والدین به کودک خود دلیل این کار را توضیح ندهند، احتمال شدت‌گرفتن تنش در خانواده وجود دارد. حالا فرض کنید سیستم هوش مصنوعی چنین نقشی را ایفا کند که از هزاران خانواده در موقعیت‌های مختلف داده جمع‌آوری کرده است. سیستم با بررسی پیامد اجازه‌دادن در خانواده‌ها می‌تواند این‌ طور نتیجه بگیرد که یکی از بچه‌ها می‌تواند پول‌توجیبی بگیرد؛ در حالی‌ که دیگری مجاز به دریافت پول نیست.

نفوذناپذیری هوش مصنوعی مانع از تصمیم‌گیری صحیح می‌شود

در سال ۲۰۱۶، ProPublica شواهد چشمگیری از این‌ دست را ارائه داد. برای مثال، دادگاه‌های ایالات‌ متحده از برنامه‌ای کامپیوتری استفاده کرده بودند که به‌اشتباه متهمان سیاه‌پوست را که در بازه‌‌ای دوساله مرتکب جرمی نشده بودند، به‌عنوان مجرم با نرخ دوبرابر متهمان سیاه‌پوست بار دیگر پرچم‌گذاری کرده بود (۴۵ در مقایسه با ۲۳ درصد). این در حالی است که اگر انسانی این کار را انجام می‌داد، لقب نژادپرست به او داده می‌شد.

هوش مصنوعی عامل جدایی بین تجربیات جمعی و ارزش‌های آشکار

تجربه‌های جمعی ایستا نیستند؛ بلکه براساس تصمیم‌های مهم اجتماعی شکل می‌گیرند. تصمیم‌های اجتماعی هم براساس ارزش‌های اخلاقی اتخاذ می‌شوند؛ بنابراین، آیا فرایند تصمیم‌گیری به ماشینی واگذار می‌شود که صرفا درباره‌ی گذشته به یادگیری می‌پردازد نه آینده؟ با توجه به مقیاس کاربردهای هوش مصنوعی در زمینه‌هایی مثل تشخیص پزشکی، خدمات مالی و نظارت بر کارمند، حتی تغییرات کوچک هم پیامدهای شدید خواهند داشت. از آنجا که روزبه‌روز عملکرد الگوریتم‌ها در زمینه‌ی پیش‌گویی بهبود پیدا می‌کند، منطق ناظر بر چنین تصمیم‌هایی هم نفوذ‌ناپذیر خواهند شد.

الگوریتم تکرار در هوش مصنوعی

بر همین اساس، انسان دیدگاه جامع تصمیم‌گیری را از دست می‌دهد و تمام اصول گذشته را کنار می‌گذارد. در بعضی نمونه‌ها، این مسئله می‌تواند غیراخلاقی و غیرقانونی و حتی کوته‌بینانه باشد. برای مثال، الگوریتم تکرار جرم اصولی مثل سابقه‌ی بی‌گناهی و برابری فرصت‌ها را نادیده گرفته است. سازگاری یکی از پیش‌نیازهای لازم اخلاق و یکپارچه‌سازی است. تصمیم‌ها باید به استاندارد‌هایی بیشتر از دقت آماری وابسته باشند. قرن‌ها است که فضیلت‌های مشترکی مثل اعتماد متقابل، کاهش آسیب، برابری و عدالت خود را به‌عنوان شاخص‌های بقای هرگونه‌ سیستم استنتاجی ثابت کرده‌اند.

بدون سازگاری منطقی، سیستم‌های هوش مصنوعی از ثبات و پاسخ‌گویی محروم می‌شود

ثبات و پاسخ‌گویی دو عامل اساسی برای اعتمادسازی در طبیعت به شمار می‌روند. نفوذناپذیری تصمیم‌های داده‌محور با ایجاد شکاف بین تمایل‌های اخلاقی و استدلال‌های منطقی، مانع از دخالت در فرایندهای تصمیم‌گیری می‌شود. دنیای جدید انسان این‌گونه است؛ جایی که تصمیم‌های پیچیده به انتخاب‌های انعکاسی تقلیل می‌یابند و براساس خروجی‌های نظارت‌شده اعمال می‌شوند؛ جایی که پیچیدگی به‌سادگی تبدیل می‌شود و فناپذیری به کاربردپذیری. امروزه، ادراک انسان از اخلاق به‌ منزله‌ی چارچوبی برای تصمیم‌گیری در نظر گرفته می‌شود. مدت زیادی نیست که تصمیم‌گیری‌های انسان، سایه‌ی شک را بر اخلاق انداخته است.

آقای تعمیرات موبایل

آخرین اخبار و مقالات معتبر و به روز درباره گوشی های اپل و سامسونگ و هواوی از ما بخواهید 🙂 .این مرکز توانایی تعمیر انواع برندهای موبایل را داشته که به چند مورد آن اشاره می کنیم: تعمیر گوشی سامسونگ (samsung)، تعمیر گوشی آیفون(iphone)، تعمیر گوشی هواوی، تعمیر گوشی اچ تی سی، تعمیر گوشی سونی، تعمیر گوشی ال جی، تعمیر گوشی شیائومی، تعمیر گوشی نوکیا، تعمیر گوشی بلک بری و … .

انواع خدمات تعمیرات آقای تعمیرات موبایل

  • تعمیر/تعویض تاچ و ال سی دی گوشی
  • سرویس نرم افزاری
  • تعمیر برد
  • تعمیر باتری
  • تعمیر اسپیکر
  • تعمیر دوربین
  • تعویض فلت
  • تعویض قاب یا شاسی
  • بازیابی اطلاعات گوشی
  • تعمیر و تعویض سوکت سیم‌کارت
  • بازگردانی کامل اطلاعات از دست رفته انواع هارد
  • و صدها خدمات دیگر با نازل ترین قیمت

نحوه ارتباط با اقای تعیمرات موبایل

  • تماس مستقیم با مرکز تعمیرات موبایل
    تلفن های تماس : ۱۳۹۴ ۹۹۴ ۰۹۳۵ – ۰۱۵ ۷۴ ۷۳ ۰۹۱۹
  • ارسال درخواست انلاین به مرکز تعمیرات موبایل اقای تعیمرات موبایل

ارتباط با شما مشتری عزیز افتخار ماست . برای استفاده از تخفیفات ویژه زمستانه تا پایان امسان فرصت دارید 🙂

خلاصه

اخیرا به دلیل سرعت چشمگیر رشد هوش مصنوعی و کاربردهای آن، آیااین فناوری بر اخلاق اجتماعی تاثیرات نگران کننده ای بر روند زندگی بشر و اخلاق بشری خواهد گذاشت؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پربازدید

مطالب اخیر

×
واتساپ
اینستاگرام
پشتیبانی در پیام رسان ها